Frog’s First heat salad

27 Jun

Today was the first really hot day of the year and when i came back from work, i didn’t want to eat anything warm, so i decided to go for a salad. I happily opened the fridge…bam, first problem…it was empty!
I only had yesterday leftover: a little bit of chiken, some tomatoes, 2 mozarella, a pepper… Ok, let’s try something out with this! I like challenges!!

So i made 2 things: one Gaspacho in my way, and one salad that i tried to make with what i had.

(ok i know i’m bad at taking pictures…)

Frog’s first heat salad

Ingredients:
–  apple
– cherry tomatoes
– mozarella
– some white chicken already cooked
– chorizo
– bread
– olive oil
– oil
– olive
– salt
– pepper
– vinegar
– thyme
– crumbs
– bread

In a stove, put your chicken, chorizo and bread in small pieces, with oil if needed, and add crumbs and thym. Once it’s ready, put it aside.
Cut you apple tomatoes, mozarella in small pieces. For the vinaigrette, do as usual ( i use 1 -small- table spoon of vinegar for 2 table spoons of olive oil, salt and pepper). Them put all your ingredients together and add thym! That’s easy, quickly done (even faster than asking at a McDo! mouhahaha).

Gaspacho

Ingredients for 4 people:
– 4 tomatoes
– 1 red pepper
– 1 garlic
– 1 shallot
– salt
– pepper
– olive oil
– basalmic vinegar
– basilica
– tabasco
– water
– ice
– white bread or crumb

Cut your vegies in small pieces, put in the mixer with 2 table spoons of olive oil, one teaspoon of basalmic vinegar, some tabasco, salt, pepper, basilica as you like it, one glass of water, and ice. Then mix and put in the fridge up until you want to drink it. Quickly done too!

With those two, you ate at least 2 vegies, it’s fresh and easily made for lazy people like me right now!

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

On peut dire qu’aujourd’hui, il faisait vraiment chaud pour la première fois cette année. Donc en revenant du travail, je n’avais pas envie de manger quelque chose de chaud. Je me suis donc rapprochée du frigo, prête à faire une super salade, et là…bam…le frigo était vide. Ce n’est pas grave, j’aime les défis! On va voir ce qu’on peut faire avec ce qu’on a!

La Salade des premières chaleurs de la Frog

Ingrédients:
– pomme
– poulet déjà cuit
– tomates cerises
– chorizo
– mozarrella
– olives
– huile d’olive
– huile
– vinaigre
– thym
– pain
– chapelure
– sel
– poivre

Couper le poulet, le chorizo et le pain en petits morceau et mettre dans la poêle, ajouter de l’huile si nécessaire, et mettre la chapelure et du thym. Retirer du feu une fois que c’est cuit.
Couper les autres ingrédients, préparer la sauce vinaigrette comme à votre habitude (perso c’est 1 petite cuillère de vinaigre pour 2 cuillières d’huile d’olive, sel et poivre). Rajouter tous les ingrédients et le thym. C’est prêt!

Gaspacho

Ingrédients pour 4 personnes:
– 4 tomates
– 1 poivron rouge
– tabasco
– 1 ail
– 1 échalote
– vinaigre balsamique
– basilique
– sel
– poivre
– pain de mie/ de la mie
– eau
– glaçons

Couper les légumes en petits morceaux, mettre dans le mixer, rajouter 2 cuillères à soupe d’huile, une de café de vinaigre balsamique, du sel, du poivre, du basilique et du tabasco à votre souhait, de la mie de pain, un verre d’eau et des glaçons. Mixer et mettre au réfrigérateur jusqu’au moment de servir.

Deux recettes rapides (plus rapide que de commander un menu Mc Do je vous dis!) qui vous font manger au moins 2 légumes et hyper faciles pour les fainéants  comme moi en ce moment!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: