Meringues

20 May


Haha meringues….I made them because I had too many eggwhites. That’s the simplest recipe ever! You can’t fail it! And you only need 2 things!

Ingredients for 15 meringues:
4 eggwhites (thus you need a pinch of salt)
180g of sugar
(you can add orange blossom flavor)

 I put the orange blossom in the sugar.
You should leave the eggs out of the fridge 15mn before using them.
Whip up the eggwhites while adding the sugar little by little. (but wait that the eggwhites start to be stiff before adding it).
Put some greaseproof paper on the oven plate you’ll use and quickly make small piles with your eggwhites.

Cook it between 30mn/1 hour to 120°C. Use your knife to see it it’s cooked.

Bon Appétit, bien sûr!

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Haaa les meringues… à faire quand on a des blancs d’œufs en trop. C’est une recette simple et qui ne demande pas beaucoup d’ingrédients !

Ingrédients pour 15 meringues :
4 blanc d’œufs (et donc une pincée de sel)
180g de sucre
Vous pouvez aussi ajouter des arômes, j’avais ajouté de la fleur d’oranger

J’ai mis l’arôme dans le sucre.
Ca serait pas mal de sortir les œufs 15 minutes avant de les utiliser.
Monter les blancs en neige ferme en ajoutant le sucre petit à petit.
Recouvrir de papier sulfurisé votre plaque de four et faire des petits tas rapidement de vos œufs battus.

Faire cuire 30mn à 1 heure à 120°C en vérifiant la cuisson avec votre couteau.

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